Босненският защитник Джемал Берберович е поискал 17 000 евро заплата от Литекс, за да се завърне в тима. Той идва като свободен агент след 18-месечен престой в Турция. За първи път бранителят облече оранжевата фланелка през 2005 г., когато дойде от ФК Сараево, а четири години пo-късно бе продаден на Денизлиспор. Тази година тимът му изпадна във втора дивизия и контрактът му бе анулиран. В Турция той е получавал по 20 000 евро, но заради Литекс е бил склонен и на по-малко.

Сметките на ловчанлии обаче може и да излязат без кръчмар. Според авторитетния сайт fussballtransfers.com, Берберович е почти сигурно ново попълнение на немския елитен Айнтрахт Франкфурт. От родината му заявиха, че оферта към него е отправил и турски елитен тим, който със сигурност може да надцака "оранжевите".

Край Покрития мост може да се завърне и друг бивш защитник на Литекс - Живко Желев, който е желан и от Берое. За последно той игра в румънския гранд Стяуа, където не успя да впечатли и бе освободен преди по-малко от месец./БЛИЦ