Собствениците на ЦСКА - перничаните Димитър Борисов и Иво Иванов са номинирани в годишната класация "Личност и събитие на 2009 година в Перник", информира iPernik.com. Те се борят за наградата в категория "Бизнес". Причина за това е не само, че бизнесмените поеха финансирането на "армейците". Тяхната фирма "Титан АС" беше сред най-големите дарители за провеждането на международния кукерски фестивал в града през 2009-а.

Конкуренция в категория "Бизнес" на Димитър Борисов и Иво Иванов прави и собственикът на Миньор (Перник) Никифор Вангелов, който върна клуба отново на футболната карта на България, а минната компания, която управлява също е крупен спонсор на множество спортни и културни събития в града. Никифор Вангелов е номиниран и в още една категория, главната, "Личност на годината". Там той ще се състезава за подкрепата на перничани с кмета на града, политици и общественици.

Номинирани в категория "Спорт" са футболният клуб Миньор (Перник), Димитър Ралев, който заедно с националния ни отбор стана трети на световното първенство по делтапланеризъм в дисциплината челно кацане. Номинирани са още баскетболистката Радмила Нешева, републиканските шампиони в ръгбито - "Валяците", бегачката Милка Михайлова, носителката на европейски бронз в самбото - Александра Накова, международният футболен рефер - Деница Крумова и волейболистите на Миньор, завършили трети есенния полусезон във Висшата лига по волейбол. Всеки може да даде своя глас на страниците на информационния портал iPernik.com.