Президентът на футболния Балкан (Ботевград) Тихомир Нинов заяви, че все още има шанс отборът да остане в “Б” група. БЛИЦ първи писа, че ботевградчани, както и още седем клуба от двете “Б” групи останаха без лиценз.

“Шансът футболният отбор на Балкан да остане в “Б” група е 50 на 50. Всичко ще се изясни окончателно до 15 юни”, каза Нинов, който разкри и размера на сумата, която дължи Балкан. Тя е 13 хиляди лева и е за съдийски такси и глоби за наказателни картони.

"Сумата съвсем не представлява проблем и може лесно да бъде погасена. Можем да го направим веднага и отборът да остане в Б група. Финансовото положението наистина е тежко. В понеделник имах разговор с президента на БФС Борислав Михайлов. До 15 юни е последният срок, в който трябва да му представим гаранции, че ще можем да издържаме Балкан и в предстоящия сезон”, добави президентът пред сайта botevgrad.com.

На въпроса съществува ли вероятност отборът да започне първенството, но да не го завърши, Тихомир Нинов бе категоричен. “Ако започнем сезона, това означава, че бюджетът за него е налице. В противен случай просто няма смисъл да се започва. Клубът не дължи нищо на играчите, изчистих всичко дължимо към тях още след последния мач от изминалото първенство. Въпросът е, че засега бюджетът за новия сезон не е осигурен. Това е основният проблем”, завърши Нинов.

Президентът замина за Русия като член на делегацията на община Ботевград. Изпълнителният директор Мариян Христов пък стяга багаж за почивка в Испания. Въпреки изказването на шефа на Балкан, БЛИЦ научи, че клубът няма никакъв шанс да бъде върнат в “Б” група.