Бизнесменът Иван Василев е поредният, който смята, че българският футбол без Локомотив (София), ЦСКА и Литекс е обезобразен. Босът на "железничарите" конкретизира и краткосрочните цели пред отбора, който от есента е в четвърта дивизия.

"Лека-полека всичко ще си дойде на мястото. Смея да твърдя, че за толкова кратък срок надминахме себе си. Дарението от "Актавис" за ДЮШ бе най-сериозното нещо. Все пак това ми е най-голямата болка. Надявам се от лятото да имаме минимум 400 деца в школата. Това ни е таргетът. Подготовката ни е на професионално ниво - екипировка, щаб, тренировки, лагери. Всичко, което е нужно. Надявам се напролет да сме новият член на Югозападна "В" група. И след това стъпка по стъпка да се върнем там, където ни е мястото - в елита, без да минаваме през поправителни изпити", каза Василев пред "Тема Спорт".

"Локомотив е марка и е интересен. Като направим още някои работи, ще стане още по-интересен за всички. Апелът ми към публиката е да започне да идва повече на мачовете, да си подкрепя отбора. Това е най-важното. Истината е, че всичко се прави с голямо желание и от локомотивско сърце. Всичко е истинско, нищо не е измислено. Всичко, което се случва в българския футбол? Тежко е. ЦСКА, Локомотив (София) и Литекс са едни от най-титулуваните отбори в България. Това е лицето на българския футбол. В момента той е обезобразен. Той не е в това състояние от мен или от футболния съюз и т.н. Все пак има правила и те трябва да се спазват", заяви още бизнесменът.