Шефът на Локомотив София Иван Василев бе на днешната първа тренировка за новата година. Той говори по актуални теми, свързани с клуба.

“Целта пред нашия отбор е само една и аз съм я обявил отдавна. Няма да е лесно, но не е неосъществима. И сега ми е тежко, ако трябва да бъда откровен. Но както виждате, се справяме и можем да се гордеем. Правим всичко така, както трябва да е. Досега не знам дали сте чули – няма нещо, което да не е изплатено или да дължим нещо. Имаме план, търсим спонсори и рекламодатели, но засега трудно се намират. Надявам се, че с времето ще успеем, защото все пак това е Локомотив София“, каза Иван Василев.

„Ако влезем в елита можем да играем на нашия стадион. Тези двубои, които ще се играят късно, ще са на “Васил Левски”. Мечтите са ни големи. Виждате, че нещата се подобряват, ето и балон имаме вече. Локомотив върви бавно, но сигурно.

Иван Василев коментира и подготовката и евентуалния лагер в Италия: "Такъв засега ще има. Проблем може да възникне с контролите, тъй като там тече първенство. Надявам се до довечера да имам яснота за това. Ако не можем да уредим подготовка в Италия, имаме вариант „Б“ с лагер в Сандански от 29 януари за 10-11 дни.

С игра, с честност и достойно представяне ще стигнем там, където Локомотив трябва да бъде. Дали с мен или без мен Локомотив трябва да е в „А“ група. Битката ще бъде много тежка, не забравяйте, че още три отбора се борят за влизане. И сега има удари под кръста срещу нашия тим, но виждате, че оцеляваме. Ще се борим с всички позволени средства да влезем в Първа лига. Искам и феновете да ни подкрепят. Знам, че има много локомотивци, но не знам защо идват толкова малко на стадиона. Нека да дойдат да подкрепят Локомотив, не мен, а Локомотив“, каза Иван Василев.

Иван Василев говори и за възможността Цветан Генков да се върне в Локомотив София: „Генков си търси отбор в чужбина. Аз съм го канил над 10 пъти. И Романов съм го канил – отговор нямам. Идеята и каузата Локомотив останахме тези хора, които сме в момента (обръща се към по-стари фенове, които са зад него). За съжаление това е истината. Всеки търси по-добри и изгодни предложения. Ние на този етап имаме бюджет и рамка и не можем да правим грешни стъпки.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига