Президентът на Локомотив (София) Иван Василев даде пресконференция преди началото на сезона във Втора професионална лига. Той разкри какви са целите на клуба, но призна и за проблеми.

„Това, което с моя екип обещахме преди година, когато поехме клуба, го изпълнихме. С помощта на „Актавис“ успяхме да направим изкуственото игрище както трябва, за да може децата да тренират в адекватни условия. Стараем се нещата да се случват. Минахме през ада, през селските терени и т.н. Благодаря на Боби Михайлов, че от БФС направиха този жест към такъв голям клуб и от следващата седмица ще играем в "Б" група.

Надявам се, че ще се справя финансово, но не е лесно, тъй като във второто ниво на футбола ни е друга ситуацията от това, което е в "А" окръжна. Търсим спонсори, рекламодатели и съмишленици. До момента няма отклик, но продължаваме да се борим“, обяви бизнесменът.

„В „А“ окръжна няма как да има спонсори. Сега в „Б“ група ще стане. Трудно става, но ще успеем. Работим с маркетингова агенция по този въпрос. Целта ми е Локомотив да бъде независим клуб, да може да се финансира сам. За мен не е фикс идея да съм президент. Нямам такива амбиции. Важното е да се стабилизират нещата. Трябва да се направи нов облик на този клуб.”

„Акции? Има такова нещо. Първо ще ви кажа човекът, който ми помага – Веско Стоянов. Благодаря му за всичко. В преговори сме с един фонд, в момента разработваме дали ще стане публично дружество, за да е честно и почтено. Дали ще стане, или не, не мога да кажа, не съм голям финансист. Все пак това са борсови операции, за които имам виждания, но не съм специалист”, каза още президентът на Локомотив (София).

„Много късно започнахме подготовка. 11 нови играчи имаме. Целите са ни да се задържим в първата шестица, да може да изградим един отбор, който да е готов за следващата година. Да се стабилизираме финансово също. Ако искаме да се атакува „А“ група, трябва да имаме финансов стабилитет. Действително имаме много добри фенове, малко са, но са млади и интелигентни. Благодаря им, защото и те много помогнаха”, добави Василев.

Босът на Локо е щастлив, че школата на клуба се развива в правилна посока и се надява до няколко години първият отбор да е съставен предимно от собствени кадри. Василев също така е доволен от възможността на деца от ДЮШ да участват в най-големия футболен турнир за юноши - "Готия Къп".

„На господин Паргов съм благодарен от неговата работа и неговото разбиране. След 4-5 години ние ще си имаме много добри футболисти. От това, което видях в Швеция съм много радостен от нашите деца. Много добро представяне. Ако се развиват, ще имаме много здрава основа. Това ми е целта“, допълни бившият футболист.