Собственикът на Нефтохимик Николай Филипов изрази готовност във всеки един момент да прехвърли своите акции на сдружението "Зелен Бургас", което предстои да бъде учредено в най-скоро време от привърженици на Нафтата. Бизнесменът съобщи, че е запознат с новия проект за реконструкция на базата в Долно Езерово, но не е в състояние да окаже финансова помощ за реализирането му. Филипов за пореден път изрази надежда, че след Нова година финансовата издръжка на Нефтохимик ще бъде ангажимент на други хора.

"Не съм виждал проекта, но той е отдавнашна идея. Стадионът няма дренаж и е почти неизползваем. Идеята беше да му се постави изкуствено игрище и да може да се използва първо за детско-юношеската школа, а защо не и за официални мачове. Проектът е разработен на базата на тази идея, друг е въпросът дали ще бъде одобрен. Ако се реализира, ще бъде много хубаво", отбеляза пред "Топ Новини Бургас" собственикът на клуба, заемащ предпоследното 13-о място в "А" група.

"Не знам, на кого още трябва да помагам… на болниците… на феновете… на отбора… на сирийците… на пришълците… Само това ми кажете – на кого още трябва да помагам", духовито продължи Филипов.

"С най-голямо удоволствие бих прехвърлил акциите на новото сдружение "Зелен Бургас". Досега е имало някакви предварителни разговори, но в крайна сметка няма значение, кой държи акциите на Нефтохимик. Основният въпрос е, кой ще дава пари. Надявам се след Нова година това да не съм аз", завърши Филипов.