ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Собственикът на "Ботев" Пловдив Цветан Василев коментира равенството 1:1 с Щутгарт в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Шефът показа умерен оптимизъм, като заяви, че "канарчетата" имат шанс да продължат напред.

"Играем европейски футбол. Естествено, че победата ни принадлежеше, но все пак мисля, че имаме огромни шансове да се класираме след втория мач. Публиката е моят мехлем и балсам за душата. Казах на футболистите, че съм горд с тях и искам да продължат в същия дух. Хареса ми играта, винаги съм казвал, че в "Ботев" най-много харесвам публиката", заяви Василев след двубоя.

На въпрос, достигане на мачовете с Щутгарт програма максимум ли е, босът отговори: "За тази година не бих казал, че е изпълнена програма максимум, защото се видя, че може да продължим напред. При нас няма програма максимум или минимум. За нас има една основна цел, това е отборът да играе достойно, това е моята мечта. След всеки мач те да излизат и да гледат достойно публиката."

"Няма титла на всяка цена и никога не бих поставил такива цели. Отборът е способен да спечели титлата и да елиминира Щутгарт. От тук нататък шанс, който днес не беше на наша страна", допълни бизнесменът.

Цветан Василев коментира и представянето на Лудогорец срещу Партизан: "Поздравявам Лудогорец, радвам се, че Кирил Домусчиев продължава да прави чудеса в един отбор, в който никога не е имало традиции. Прави му чест, като Дон Кихот е, като мен."

На въпрос, има ли смисъл от мачове като този на "Ботев" срещу Пирин Гоце Делчев (7:1), босът коментира: "Първата стъпка в тази посока е направена, редуцирането на броя на отборите, промяната в правилата. Вече вървят нещата в тази посока, има повече равностойни мачове и отбори, от което има полза само българският фубол. Дали са играли симулативно?! Може би това са им възможностите. Гарантирам едно - "Ботев" игаре феърплей във всеки мач."