Президентът на ФК Шумен 2010 Георги Георгиев даде извънредна пресконференция, на която обяви намерението си да предложи на управителния съвет на клуба да свика предсрочно общо събрание. Решението му може да се приеме като неочаквано, тъй като още на 7 февруари членове на общото събрание поискаха тогава извънреден форум, но той бе отказан от боса. Това доведе до внасяне в съда на искането от т.нар. опозиция за такова събрание.

Преди дни стана ясно, че Шуменският окръжен съд е насрочил вече дата за ново общо събрание – 15 май 2013 г. Очевидно Георги Георгиев иска да изпревари събитията и затова предприе този ход със свикването на клубния форум по негова инициатива. Мотивите за това той изложи и на вчерашната пресконференция. Според него „опозицията“, която той така и не назова поименно, създавала ненормална обстановка за работа и целта й била председателският пост. Георги Георгиев декларира, че ако от опозицията излъчат сериозен кандидат за президент, с ясна и точна програма за управление на клуба, с гаранции за неговото финансиране, то той бил готов да се откаже от президентския пост.

На въпрос как си представя тези финансови гаранции, шефът отговори, че средствата трябва да бъдат гарантирани или от банки, или от готови спонсорски договори. „Гаранцията е, ако извади пари и плати дължимите заплати до петък“, заяви Георгиев.

“Ако се появи такъв човек, лично аз ще внеса кандидатурата му за президент на Общото събрание”, допълни шефът на тима от "Б" група.

Той се надява на бързи действия от страна на опозицията, за да могат нещата да се наредят. Клубът има задължения към футболистите си. След Нова година те са получавали само аванс. Около 300 хиляди лева са нужни на клуба, за да може да завърши полусезона спокойно.

На въпрос каква е позицията на треньора Енрико Пичони, Георгиев заяви, че според него той е неутрален. “Имахме проблеми с Пичони, но преди началото на пролетния сезон си стиснахме ръцете и започнахме да работим заедно”, каза още босът на Шумен.