Президентът на Славия Венци Стефанов говори по повод писмото, което част от клубовете в "А" група изпратиха до премиера на страната Пламен Орешарски. Както е известно, в депешата бе коментирана евентуалната възможност "Газпром" да се превърне в основен спонсор на "Левски".

Стефанов обаче изрази съмнение в това. Босът подчерта, че руската компания не е изразявала намерението си да налива пари в "Герена".

"Никъде Газпром не е казвал, че има намерение да става спонсор на "Левски“. И преди казах, тръбата на "Газпром" не минава през Герена, каза Стефанов пред ТВ7. - Въпросното спонсорство е много силно обвързано с това дали ще бъде осъществен проектът „Южен поток“.

Само преди три дни "белият" вожд" също коментира темата. "Газпром" не е компания на "Левски", никога не са казвали, че ще бъдат спонсор на "Левски". Няма клуб в България, който да е достоен да бъде лицето на "Газпром". Смятам, че ще бъде по-добре, ако "Газпром" помага на всички клубове", отсече Стефанов пред БНТ.

"Това е една мултикомпания, която спокойно може да бъде спонсор на българското първенство. "А" група може да се провежда под егидата на "Газпром". За мен е нормално "Газпром" да помага на всичките ни клубове. И изобщо парите, които те ще налеят в спорта, ако решат да подпомагат, е нормално да се разделят между всички клубове", допълни президентът на Славия.