Босът на ЦСКА Димитър Борисов разясни какво е състоянието на клуба към този момент и какви плащания са извършени в дадение от УЕФА срок 30 септември. Собственикът на “червенитре” сподели, че на този етап лицензът може да се счита за спасен, тъй като са покрити всички задължения, които са били посочени от УЕФА. Общо сумата е около 5 милиона лева, като най-скъпо излиза укрепването на козирката на стадион "Българска армия" - 700 000 лева.

"Значи, обяснявам всичко. Знаете, че сме на мониторинг от УЕФА след 2008 година и през три месеца минаваме проверка. Не сме имали притеснения. До 30 септември сме платили всички задължения, които ни бяха изискани. Трябваше да изчистим трансферите към друго клубове. Това са четири случая - Черноморец, Локо (Пд), АЕЛ (Лимасол) и Динамо (Букурещ). Бе ни препоръчано от УЕФА да дадем 360 хиляди евро на Черноморец и да забравим случая. Проблемът ни идваше от това, че не сме декларирали, че може да има забавяния на плащанията, което е нормална практика. Сумата, която платихме, достигна близо 5 милиона лева с това, което преведохме към НАП. Знаете ли, че в Лацио от 6 месеца не са получавали заплати, но играят в Лига Европа и нямат проблем", обясни босът на ЦСКА в интервю за “Меридиан Мач”.

"С Красимир Георгиев от "ЦСКА-Възраждане" имаше недоразумение. Преди гостуването на Миньор той пое инициативата да настани отбора на лагер в един от хотелите си. Още преди да се съгласим, ни бяха издали фактура за 4700 лева. А преди това си мислех, че го прави от загриженост и жест към отбора. Защо да го допускаме, като настаняването в хотел "Витоша" ни струва 3000лв", допълни още Борисов.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА