Президентът на ЦСКА ще помага на закъсалия и изхвърлен от “А” група Ботев (Пловдив). Не става въпрос за Димитър Борисов и Иво Иванов от “Титан”, а за шефа на волейболния тим на “червените” – Георги Георгиев. Шефът ще помогне с пари детско-юношеската школа на Ботев, за да може всички формации да доиграят първенството.

“Ще спонсорираме Ботев, за да запазят школата си. Кметът на Пловдив Славчо Атанасов ме помоли да помогна, феновете също. Чакам от треньорите на Ботев да ми кажат колко пари им трябва, за да довършат първенството. До момента няма да помагаме на мъжкия отбор, но нищо не се знае. Не искаме да влизаме в рискови операции, в Ботев е страшно, този човек (б.р. – има предвид Димитър Христолов) е направил много поразии. Не знам как са го търпели толкова време”, каза Георгиев пред “Дарик” радио.

“До 1-2 месеца ще се знае всичко около Ботев Пловдив. Имах предложение да издържам и мъжкия отбор, но пак ви казвам, че на този етап ще помагам само на детската школа, за да не отидат децата на улицата”, допълни шефът на волейболния ЦСКА.

На въпрос дали има нещо вярно в слуховете, че може да помага на Тодор Батков в Левски Георги Георгиев каза: “Аз съм изключително в добри отношения с г-н Батков, познаваме се още от 90-а година, наистина сме много добри приятели. С каквото мога винаги ще му помагам, но нямам нищо общо с Левски, а и няма да имам. След като съм собственик на ЦСКА, няма как да бъда в Левски.”/БЛИЦ