Президентът на Тунджа (Ямбол) Илия Илиев е афектиран от информациите, че футболистите му се канят да бойкотират последния мач от първенството в Югоизточната "В" група. Воденият от бившия нападател на ЦСКА Димитър Иванов тим приема в неделя от 18:00 часа Асеновец (Асеновград). Слуховете са, че футболистите на Тунджа имали да получават пари и заради това смятали да прибегнат до бойкот.

"В това няма нищо вярно. Футболистите не се оплакват, всичко е нормално, тренират и се подготвят за последния мач. Очевидно се води атака срещу нас и аз знам откъде идва. Няколко момченца искат да вземат клуба и всичко ми е пределно ясно. Но бъдете сигурни, че в неделя от 18:00 часа ще има мач, всички да заповядат на стадиона", заяви клубният началник Илия Илиев пред БЛИЦ.

"Няма смисъл да се настройва обществеността срещу нас. Никой не е обещавал, че този сезон ще влизаме в "Б" група. Няма как да изпаднем и от "В". Играем мач за мач, записахме и победи като гост, но разбира се можеше да се представим и по-добре", добави босът на Тунджа.

Кръг преди края в Югоизточната "В" група всичко е ясно - "Ботев" (Гълъбово) спечели промоция за професионалния футбол, а при селските отбори заминават фалиралите Хеброс (Харманли) и Арда (Кърджали). Асеновец е 7-и с 55 точки, а Тунджа заема 10-ата позиция с 47.