Възроденият Ботев (Пловдив) победи с 3:0 Бенковски (Пазарджик) в контрола. Двубоят се игра тази сутрин на стадиона във Велинград и бе изгледан от около 150 привърженици на „канарчетата”.

Стефан Костадинов откри резултата в 21-ата минута от дузпа. Иван Танчовски направи двойно подаване с Димитър Байрев и излезе на стрелкова позиция, но точно преди да шутира бе повален, съдията даде дузпа за “канарчетата”. Стефан Костадинов реализира от бялата точка.

След почивката двамата треньори започнаха със смените, а първи шанс за гол имаше Бенковски. Атанас Трендафилов първо уцели напречната греда с мощен удар, а малко по-късно изпусна да се разпише от чиста позиция. В 78-ата минута Караматев изведе в коридор каращият проби Кемалов, той шутира в тялото на вратаря, но Рахов бе точен при добавката – 2:0. 3 минути по-късно Недко Миленов изведе Асенов отляво и младокът без да се бави центрира по земя към Митко Байрев, който този път не сгреши – 3:0.

Марин Бакалов използва 18 футболисти, включително тестваните Николай Кемалов и Росен Арсов. Последният бе освободен веднага след контролата, докато Кемалов ще продължи да тренира с отбора.
В игра за Ботев не се появи единствено Иван Площаков, който е с лека травма. Краси Кръстев се готви по индивидуална програма в Пловдив, заради болест на стомаха.

Съставът на Ботев Пд в контролата с Бенковски (Пз):
Николов, Фанев, Вл. Байрев, Рахов, Гуджев, Танчовски, Батинов, Костадинов, Асенов, Байрев, Иванов
(Стоичков, Арсов, Кемалов, Караматев, Василев, Миленов, Енчев).