За първи път в историята „Ботев“ (Пловдив) ще приеме Локомотив в градското дерби на клубната си база. И двата тима нямат право на грешка в Коматево днес от 17:00 часа. „Канарчетата“ започнаха силно сезона, но в момента са последни в първата шестица от класирането, само на една точка пред седмия Локомотив (София). „Черно-белите“ също са над чертата, но тази на изпадащите, като имат само точка повече от Славия.
 
„Ботев“ се нуждае от победата, за да си вдъхне увереност и самочувствие след сериозните сътресения в клуба през лятото, свързани с проблемите на собственика Цветан Василев. Локомотив път се нуждае от точки, за да може да се пребори за оцеляване в „А“ група. Дори и равенство може да се приеме като успех за управлявания от феновете клуб, който също имаше доста напрегнато лято и събираше отбора в движение.
 
Треньорът на „канарчетата“ Велислав Вуцов няма проблеми със състава си и може да разчита на почти всички футболисти. Контузен е само Росен Колев. Неговият колега в Локомотив Неделчо Матушев не може да използва Спас Делев и Теодор Скорчев, които още са без картотеки. Добрата новина за „смърфовете“ е състоянието на Мартин Камбуров, който е възстановен от контузията си и е готов за игра.
 
 

2_13.jpg„Ботев“ (Пловдив) – Локомотив (Пловдив)

Днес от 17:00 часа по „Диема“
Пловдив, базата на „Ботев“ в Коматево
Съдия: Станислав Тодоров
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
„Ботев“ (Пловдив): Адам Стаховяк, Йордан Христов, Пламен Николов, Радослав Терзиев, Божидар Васев, Горан Галешич, Лъчезар Балтанов, Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Цветелин Чунчуков, Иван Цветков
Контузен: Росен Колев
Наказани: няма
 
Локомотив (Пловдив): Йордан Господинов, Богомил Дяков, Деян Молдованов, Елиан Парино, Ивайло Димитров, Ванчо Траянов, Янко Сандански, Александър Якимов, Благой Наков, Дани Кики, Мартин Камбуров
Контузени: Здравко Илиев, Ангел Грънчов, Емерик Де Врийзе
Наказани: няма
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* „Ботев“ вкара поне по един гол във всичките си шампионатни мачове до момента
* Локомотив има отбелязани само пет гола от началото на сезона
* „Канарчетата“ имат само една загуба като домакин от август 2013 г. насам и тя дойде през този сезон срещу Лудогорец
* „Черно-белите“ са в серия от четири поредни загуби в „А“ група
* „Ботев“ няма поражение в последните седем градски дербита
* Локомотив (Пловдив) не е вкарал гол в последните си пет мача

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите