Футболистите на Ботев (Пловдив) проведоха първата си тренировка от лагера в Турция. "Жълто-черните" се настаниха в хотел "Сънпрайм" в Алания късно вечерта в неделя, а в понеделник сутрин играчите бяха изведени на дебютно занимание. Наблегна се на физическата подготовка. Тренировката премина изцяло без топка.

Любопитно е, че на съседния терен пък течеше заниманието на градския съперник Локомотив. Двамата треньори Николай Киров и Едуард Ераносян демонстрираха уважение един към друг.

Следобедната тренировка на "жълто-черните" е с начален час 15:00 (българско време), а още във втория си ден на турска земя възпитаниците на Николай Киров излизат в първата си контролна среща за годината - срещу унгарския Хонвед.

"Канарчетата" бяха посрещнати от слънчево време и температури от над 15 градуса в първия си ден в Алания. Пловдивчани отседнаха в хотел "Сънпрайм" на брега на Средиземно море, който ще бъде базата на тима в следващите 11 дни.

Тренировъчният комплекс, на който "жълто-черните" ще се подготвят по време на лагера се намира на около 3 км от хотела, като разстоянието до него отбора изминава с автобус.

В Алания Ботев дели хотел с Монтана, а в съседство са настанени Локомотив (Пловдив) и Славия.

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Зимна подготовка 2017