"Сдружение за Ботев" свали драстично бюджета, след като се разбра, че представителния им тим ще започне от "В" група. Възродителите на пловдивския тим планираха да разполагат с 1,425 млн. лв. На общото събрание на членовете, което се проведе днес, е гласувана сумата от 1,29 млн. лв., от която разходната част 869 000 лв, пише сайтът news4000.

Това на практика означава, че клубът е загубил стратегически инвеститор. На събранието бяха обсъдени насоките за развитие.

На 23 юли Ботев ще се слее с Металик (Сопот), а делегатите обявиха желание отборът още след първия сезон да се класира в "Б" група. Стана ясно още, че няма никакви средства за трансфери на футболисти и ще се привличат само свободни агенти.

През следващата седмица ще стане ясно името на треньора, като фаворити са председателят на сдружението Марин Бакалов и друга легенда на "жълто-черните" - Димитър Младенов.

Първата официална тренировка на представителния тим ще е на 1 юли. За финансов директор се спряга българин, който е работил близо 25 години за водещи австрийски компании./БЛИЦ