Ботев постигна важна победа с 1:0 над Лудогорец в отложен мач от 4-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Интригуващият двубой се игра на естествен терен №1 в Коматево и събра около 100 зрители. Съдията от Сливен Валентин Станчев се справи перфектно с ръководенето на дербито.

На трибуните бяха редица видни личности във футболните среди начело с треньорите на първите отбори на Ботев (Николай Киров) и на Лудогорец (Георги Дерменджиев). Мачът гледаха още Ясен Петров, Александър Александров - Кривия, президентът на "канарчетата" Ангел Палийски, както и ръководителите на "орлите" Яков Папарков и Валентин Станчев.

В 4-ата минута гостите се възползваха от груба грешка в отбраната на Ботев и техен нападател отправи силен диагонален удар от няколко метра, но Симеон Симеонов се намеси отлично и спаси. В 9-ата минута Здравко Жилов получи топката на 22 метра от вратата на Лудогорец и с великолепен шут матира вратаря за 1:0.

В следващите минути нямаше каквито и да е сериозни положения пред двете врати, а играта се водеше предимно около центъра на терена. В 25-ата минута Иван Кирев стреля от границата на наказателното поле, но право в Иван Атанасов, който улови без проблем.

След почивката головите положения бяха рядкост, а зрителите наблюдаваха здрава битка между двата тима. В 52-ата минута играч на Лудогорец шутира директно от свободен удар, но Симеонов внимаваше и изби. В 63-ата Иван Кирев пробва късмета си, но ударът му от 20 метра мина далеч от целта. В 71-ата минута Милен Златков проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле и стреля, но твърде слабо и във вратаря.

В 77-ата минута "канарчетата" пропиляха златен шанс да убият интригата с втори гол. Здравко Дерменов нахлу дълбоко в половината на "зелените" и пусна към Иван Кирев, който се насочи към наказателното поле и от 10 метра шутира, а кълбото мина покрай страничния стълб.

След минималния успех Ботев събра актив от 30 точки и вече е само на една зад лидера Славия. С днешната победа момчетата на Иван Кочев и Георги Андонов записаха третия си пореден успех с 1:0. Лудогорец пък изпадна от Топ 3 и вече е четвърти с 28 точки, на една зад третия ЦСКА.