Локомотив и Ботев завършиха наравно 1:1 в дербито на Пловдив, състояло се на "Лаута". Лазар Марин даде преднина на "канарчетата" в осмата минута, а в 53-ата Стивън Езе отбеляза за "черно-белите", които пропуснаха да изравнят Левски в класирането. Локомотив е трети с 14 точки, а "сините" са на върха с 16, следвани от Лудогорец с 15 преди мачовете им от осмия кръг.

За дербито Ботев беше без контузените Тодор Неделев и Антонио Вутов. Големият талант Кристиан Добрев също липсваше, след като "канарчетата" го отдадоха под наем на втория отбор на Порто.

Избраниците на Желко Петрович успяха да поведат при първата си по-опасна атака. В осмата минута Фернандо Виана получи подаване и отклони топката към нахлуващия на скорост вляво в наказателното поле Лазар Марин, който стреля от малък ъгъл, пронизвайки Мартин Луков - 1:0. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В 42-ата "черно-белите" поискаха дузпа, но съдията Никола Попов не видя фаул на Радослав Терзиев срещу Димитър Илиев, който падна в наказателното поле на Ботев. Малко след това Момчил Цветанов опита да изравни, пращайки топката на сантиметри над напречната греда.

В началото на второто полувреме пропуск направи и Димитър Илиев. Футболистите на Бруно Акрапович все пак изравниха. В 53-ата минута Парвиз Умарбаев центрира от фаул към далечната греда, където Кристиан Димитров изпусна Стивън Езе и снажният защитник на Локомотив вкара за 1:1.

Минути по-късно "черно-белите" отново изразиха претенции за дузпа след шут отблизо, който срещна ръката на Терзиев. Никола Попов прецени, че няма основание да посочи бялата точка. 

В 81-ата минута Димитър Пиргов бе близо до отбелязване на гол, засичайки топката с глава, но право в напречната греда. До края и "черно-белите" удариха греда - чрез Давид Малембана, и дербито приключи 1:1. 

Ботев е на деветото място във временното класиране с едва 9 точки от 8 мача от началото на сезона.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020