Ботев (Пловдив) ще задържи звездата си Тодор Неделев до лятото и едва след това ще се съгласи на негов трансфер. Това обяви бившият български национал Несим Нешадов пред турското издание „Фанатик“. Изказването на 46-годишният бивш футболист на Литекс и Локомотив (Пловдив) е свързано с информация в югоизточната ни съседка, че „канарчетата“ са поискали прекалено висока цена от Трабзонспор.

Вчера журналистът Хасан Тюнчел съобщи интересна информация относно преговорите на Ботев (Пловдив) и тима от турското черноморско крайбрежие. Според него „жълто-черните“ първоначално били съгласни да преотстъпят Неделев до края на сезона срещу 100 000 евро. Впоследствие са се намесили няколко различни мениджъри, всеки от които претендирал да получи процент от сумата. В един момент пловдивчани обявили, че Трабзонспор трябва да плати 500 000 евро, ако иска да вземе под наем 27-годишния халф.

„Ботев няма да трансферира Тодор Неделев до лятото. Причината е, че клубът има договор с Майнц и германският клуб ще получи 50% от сумата при продажба на футболиста. Тази клауза изтича през лятото на 2020 година. Затова Ботев (Пловдив) ще изчака до лятото. Сега Трабзонспор е предложил оферта, в която предлага 20% от бъдещ трансфер на Неделев, а към този момент това не устройва българския клуб. Когато клаузата с Майнц отпадне, тогава сделката е по-лесно да бъде осъществена“, заяви Нешадов пред „Фанатик“.

Несим Нешадов е роден в Кърджали, но голямата част от кариерата му протича в Турция. През 2002 година става играч на Литекс, а след това носи екипа и на Локомотив (Пловдив). На 27 март 2002 година изиграва единствения си мач за националния отбор на България – загубата с 0:3 от Еквадор в контрола, играна в Ню Йорк. Има и един мач за младежкия национален отбор на Турция. След края на кариерата си работи като футболен агент.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020