Новакът в елита „Ботев” (Пловдив) проявява сериозен интерес към бившия национал Чавдар Янков, пише „Тема Спорт”. В момента 28-годишният футболист е свободен агент, след като договорът му с Металург (Донецк) изтече.
 
Старши треньорът на „канарчетата” Ферарио Спасов лично е настоял пред ръководството халфът да подсили тима. Според опитния специалист Янков може да внесе нужното спокойствие в средата на терена, което да помогне на отбора при атаката на челото през новия сезон.
 
Халфът си търси отбор в чужбина, но ако не си намери, ще се завърне в България. Той е дал принципно съгласие пред президента на Славия Венци Стефанов да играе за „белите”. От „Ботев” не са готови да се откажат лесно от бившия национал и са му предложили далеч по-добри финансови условия, с които се надяват да го накарат да се откаже от опцията са облече белия екип.
 
Освен към Чавдар Янков „жълто-черните” имат интерес и към халфа на Чавдар (Етрополе) Диего Фераресо. Бразилецът е почти сигурно ново попълнение на пловдивчани. До момента „канарчетата” си осигуриха 6 нови попълнения – Асен Караславов, Иван Цветков, Костадин Дяков, Станислав Костов, Ернестас Шеткус и Рубен Паласуелос.