“Ботев” (Пловдив) ще се опита да осигури мач срещу Барселона или Байерн (Мюнхен) по случай 100-годишнината. Най-вероятно двубоят ще се състои през май, като ръководството начело със собственика вече търсят връзки за мач срещу един от двата гранда, пише "Пловдив Утре". Вековният юбилей е през март, но гвоздеят на празничната програма ще бъде отложена за май, когато феновете се надяват отборът вече да се е класирал за “А” група.

Чрез члена на Общото събрание на Байерн и вицепрезидент на БФС Михаил Касабов "канарчетата" вече са сондирали мнение с Франц Бекенбауер. Почетният президент на Байерн и голям приятел на българския футбол нямал нищо против подобна визита на отбора му. За Барселона щял да съдейства Христо Стоичков. Двубой с каталунците обаче е много труден, след като те били изготвили програмата си за лятото.

“Ботев” (Пловдив) постига най-паметните си победи именно срещу Байерн (Мюнхен) и Барселона. Пловдивчани печелят с 2:0 срещу германския колос за КНК през сезон 1984/85, но губят гостуването си с 1:4. През сезон 1981/82 “канарчетата” побеждават Барселона с 1:0 в Пловдив с гол на Георги Славков, но записват поражение също с 1:4 в Каталуня./БЛИЦ