“Ботев” (Пд)  надви с 3:0 Черноморец (Поморие) в приятелски мач, който се игра на стадиона в морския град. Два гола за успеха на "канарчетата" записа Деян Христов, а едно попадение добави Петър Атанасов. Победата е втора за пловдивчани в контролите, след като преди това те разбиха с 4:0 Септември (Симитли).

През първото полувреме на двубоя в Поморие попадение не падна. В 8-ата минута гол на Данчо Христов бе отменен заради фаул в атака. В 39-ата минута Петър Атанасов получи пас зад защитата и прехвърли излезлия да го пресреща Славов, но топката мина на сантиметри от външната страна на гредата. Минута преди края на първата част Делиминков пропусна да открие резултата в полза на Поморие, след като излезе очи в очи с Амбарцумян и пусна коженото кълбо покрай него, но Домакинов изчисти от голлинията.

На полувремето старши треньорът на “Ботев” (Пд) Милен Радуканов направи седем смени и това оказа влияние върху играта. В 60-ата минута Петър Атанасов откри головата сметка за пловдивчани след удар от 10 метра.
Последваха още няколко опасни атаки на "канарчетата", за да се стигне до 85-ата минута, когато Рахов намери Деян Христов в наказателното поле. Нападателят овладя топката, финтира защитник и стреля технично в долния ляв ъгъл. Само минута по-късно новото попълнение на "жълто-черните" отново бе в прегръдките на своите съотборници, след като се разписа с прецизен удар с глава след отлично центриране на Ивайло Димитров.

Съставът на “Ботев” (Пд): Амбарцумян, Аргиров, Домакинов, Гаджалов, В. Байрев, Св Петров, Манчев, Александров, Й.Христов,  Юсеинов, П. Атанасов (Р. Андонов, Димов, Бонев, Ив. Димитров, Телкийски, Неделев, Д. Христов).