"Ботев" (Пловдив) разби като домакин Доростол с 4:0 в мач от 7-ия кръг на Източната "Б" група. Това е първи успех за "канарчетата" след 5 поредни равенства. Головете за домакините от Пловдив реализираха Александър Александров - Кривия, Петър Атанасов, Стефан Киков и Мартин Стефанов.

Изненадващо след мачовете от 7-ия кръг на върха в Източната “Б” група излезе Любимец, който победи у дома Нефтохимик с 2:1. Досегашният лидер Черноморец (Поморие) загуби с 1:2 от Добруджа, а Спартак (Варна) и Етър направиха 0:0. След Любимец, който е с 14 точки, в класирането е Черноморец (Поморие) с 13, Етър с 12 и “Ботев” и Нефтохимик с по 11.

“Ботев” (Пловдив) поведе още в 6-ата минута след гол на опитния Александър Александров. Полузащитникът получи топката пред наказателното поле, след което с хубав удар я прати във вратата на гостите от Силистра. Две минути преди попаденията защитникът на домакините Даниел Божков получи тежка контузия и беше заменен принудително. Звездата на Доростол Екундайо Джайеоба можеше да изравни в края на полувремето.

През втората част “Ботев” натисна и вкара три гола.В 54-ата минута Рахов подаде към Петър Атанасов, който с лек и техничен удар покачи на 2:0. В 62-ата минута Сашо Александров центрира технично в наказателното поле и Стефан Киков с глава направи 3:0. Три минути преди края на двубоя Мартин Стефанов оформи крайното 4:0, след като остана сам срещу вратаря на Доростол.

Резултати, Източна "Б" група, 7 кръг
24 септември (събота), 17:00 часа
Добруджа - Черноморец (Поморие) 2:1
Спартак (Варна) – Етър 0:0
Сливен – Несебър 4:0
“Ботев” (Пловдив) – Доростол 4:0
Любимец – Нефтохимик 2:0