Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

“Ботев” (Пловдив) привлече под наем нападателя на ЦСКА Станислав Костов. 20-годишният талант ще играе като преотстъпен при “жълто-черните” през новия сезон, съобщава официалният сайт на клуба. В договора на футболиста има опция за неговото закупуване. Юношата на Пирин Благоевград пристигна днес в Пловдив, за да се запознае с условията в новия си клуб. Досега той беше на лагер с “червените” в Боровец. На 25 юни Костов ще започне подготовка с “Ботев” под ръководството на Ферарио Спасов.

Станислав Костов е шестото попълнение на “Ботев” след Асен Караславов, Иван Цветков, Костадин Дяков, вратаря на Литва Ернестас Шеткус и полузащитника на Алавес Рубен Паласуелос.

Станислав Костов е роден на 02.10.1991г. в Благоевград. Юноша е на Пирин 2001. През сезон 2010/2011 прави дебют в мъжкия футбол с екипа на Пирин (Благоевград), а година по-късно преминава в ЦСКА, където записва 8 мача и отбелязва 1 гол. През изминалия сезон Станислав Костов изигра общо 22 мача (18 за първенство, 3 за купата на България и 1 в Лига Европа) и отбеляза 2 гола за ЦСКА. И двете попадения бяха победни – ЦСКА спечели с по 1:0 срещу Славия и Видима-Раковски./БЛИЦ