Ветераните на Ботев (Пловдив) победиха Локомотив с 2:1 в мач, игран на "Христо Ботев", съобщи plovdiv24.bg. "Канарчетата" ще играят в следващия кръг с Родопа Смолян.

Ботев поведе след елегантна комбинация, при която Еньо Марин излъга защитата на Локо при опит за изкуствена засада, остана сам срещу вратаря на Локо и го преодоля за 1:0. Малко по-късно Филип Теофоолу удвои след дузпа. Тя бе оспорвана от "смърфовете", които протестираха, че нарушението срещу откъсналия се Васил Кръстев е било извън наказателното поле.
 
"Черно-белите" също имаха няколко добри положения през първата част. Бурнарски можеше да прехвърли красиво вратаря Михаил Ролев след технично изпълнение, но топката излезе в аут. Няколко разбърквания пък бяха спасявани в последния момент от "жълто-черната" защита. Все пак малко преди края на полувремето Красимир Димитров след корнер успя да върне едно от попаденията и да остави жива интригата.
 
Във втората част играта се поизнерви след няколко груби нарушения и пререкания между футболистите от двата тима. Играчите и на Ботев, и на Локо изтърваха добри възможности за голове. Чавдар Стойчев от "смърфовете" удари гредата след хубав удар от 30-ина метра. В последните 5 минути пък в игра влезе Тодор Зайцев, който с два далечни изстрела на два пъти удряше гредите на вратата на Локо. В самия край на срещата "смърфовете" претендираха и за дузпа, когато при едно разбъркване в наказателното поле на Ботев, топката рикошира в ръката на защитник в жълто-черно.
 
По същото време първият тим на "канарчетата" победи в контрола с аматьорския четвъртодивизионен тим на Европейския колеж с 7:0./БЛИЦ