Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) посреща Славия в първи мач от полуфиналите в турнира. Срещата е днес от 19:00 часа на базата в Коматево. Реваншът е на 24 април в София.

До момента Ботев не срещна по пътя си нито един елитен отбор, а Славия се справи с Локомотив (Пловдив) и Етър. Най-старият столичен клуб игра за последно финал през 2011 година, но загуби от ЦСКА.

Любопитното е, че днешният мач ще се състои в деня, в който Славия навършва 105 години.

Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов е възстановен и ще може да започне като титуляр. Въпреки че вкара единствения гол срещу Левски, Стивън Петков отново ще е резерва. Атаката на “жълто-черните” ще води Жоао Пауло, подкрепян от Тодор Неделев, Диого Кампос и Густаво Алфонсо. На вратата ще се завърне Иван Чворович, а аут заради наказание е Димитър Пиргов.

Славия ще бъде без Момчил Цветанов, Сашо Александров, Владислав Узунов, Емил Мартинов и Милчо Ангелов, които са с травми, но поне ветеранът Георги Петков е на линия и ще бъде резерва на младока Антонис Стергиакис.

Купа на България, полуфинали:

Днес от 19:00 часа
Съдия: Валентин Железов
Пряко по Диема спорт

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - СЛАВИЯ

Вероятни състави:

БОТЕВ: Иван Чворович, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Димов, Йордан Минев, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Алфонсо, Диого Кампос, Жоао Пауло
Контузени: Няма; Наказан: Димитър Пиргов
Старши треньор: Николай Киров

СЛАВИЯ: Антонис Стергиакис, Славчо Шоколаров, Костадин Велков, Стефан Велков, Димитър Буров, Янис Карабельов, Стефан Велев, Галин Иванов, Иван Минчев, Ивайло Димитров, Цветелин Чунчуков
Контузени: Момчил Цветанов, Сашо Александров, Емил Мартинов, Милчо Ангелов
Старши треньор: Златомир Загорчич

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ