Ботев (Пловдив), който през този сезон се състезава в Югоизточната “В” група се оказа апетитна хапка за рекламодателите. Снощи пред Управителния съвет на "канарчетата" е била представена оферта от 2 милиона евро от застрахователна компания "Лев Инс", съобщава News4000.bg.
 
Застрахователите са поискали и преструктурирането на Ботев в акционерно дружество. Предложението е било отхвърлено, а мотивите на членовете от УС се концентрират основно в статуса на Алексей Петров, въпреки че той е прехвърлил собствеността на израелски бизнесмени. Петров е основателя на “Лев Инс” и бе арестуван по време на акция “Октопод”, а след това осбодоне.
 
Някои от ръководителите на Ботев дори прозрели и политически интереси на застрахователите като подкрепа за втори мандат на пловдивския кмет Славчо Атанасов. Според други договор с “Лев Инс” е невъзможен заради конфликт на интереси, тъй като наскоро бил подписан рекламен контракт с друга застрахователна компания – “Виктория”.
 
Очаква се скоро Ботев (Пловдив) да се сдобие с още един спонсор. На заседанието на Управителния съвет на клуба е била одобрена офертата на фирма за бутилиране на минерална вода./БЛИЦ