Ботев (Пловдив) победи втородивизионния Марица с 4:0 в контролна среща, проведена на клубната база на „канарчетата“ – „Никола Щерев-Старика“ в Коматево.

В стартовия състав и в списъка с резервите на тима на Душкан Керкез направи впечатление присъствието на трима играчи на проби, чиито имена обаче не бяха разкрити.

Първото полувреме завърши с гол аванс за „жълто-черните“, след като още в шестата минута Мартин Секулич беше точен с топовен изстрел от границата на наказателното поле. До края на първата част последваха множество опасни атаки пред вратата на гостите, но до нов гол не се стигна.

На полувремето Керкез направи множество смени. След дълго отсъствие в игра се завърна халфът Дилан Мертенс. В 64-тата минута пробив по десния фланг доведе до неразбирателство в защитата на Марица и се стигна до автогол. В 70-тата минута "канарчетата" получиха дузпа, а Антоан Бароан не сбърка при изпълнението ѝ.

В 81-та минута гостите останаха с човек по-малко. Шест минути по-късно Мертенс навлезе в наказателното поле на Марица и стреля, топката се отби от вратаря, а Самуел Акере бе на точната позиция и отбеляза за 4:0.

Следващата събота (21 октомври) от 14:00 часа „канарчетата“ гостуват на Ботев (Враца) в мач от 14 кръг на efbet Лига.

Състав на Ботев (Пловдив) срещу Марица: Ханкич, Минков, Ван Хертъм, играч на проби, Балоянис, Карабельов, Балтанов, Попов, Уме, Думбия, Секулич
Резерви: Кайзер, Ето`о, Работов, Мертенс, Акере, Бароан, играч на проби, играч на проби.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига