Ботев (Пловдив) обяви на официалния си сайт трансферите на трима нигерийски футболисти. Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука преминаха във ФК Краснодар от руската Висша лига.

Олусегун, Окоронкво и Ндука прекараха последната година именно в Краснодар, където бяха под наем. Олусегун и Окоронкво играха за първия отбор на руския клуб, а Ндука беше част от дубъла.

Сега тримата нигерийци официално преминават от Ботев в Краснодар с перманентен трансфер. От руския клуб обявиха, че са подписани дългосрочни договори.

Това е важен ход за тримата таланти, част от настоящия треньорския щаб започна да работи с тях още от тийнейджъри и ги направи професионални играчи.

Помощник-треньорът на Ботев (Пловдив) Тимур Дагуев обърна специално внимание на Олакунле: „Трансферът на Олусегун е втората най-голяма сделка в историята на клуба. Да работим с млади играчи и да ги продаваме е част от нашата стратегия и ние ще продължим да действаме по този начин. Олусегун е талантлив млад играч с голяма способност и сила за напредък. Работейки заедно, ние го направихме утвърден професионален играч, който привлича вниманието на други големи клубове. Ситуацията в руската Висша лига сега даде на него и други момчета голям шанс за успех, така че решихме, че това е добър ход и за трите страни – Ботев, ФК Краснодар и играчите.“

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022