Ботев (Пловдив) победи с 4:0 Димитровград в представянето на отбора пред близо 4 хиляди ботевисти в мач на осветление, съобщава bultras.com. Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на големия журналист Николай Стоянов.
 
Двубоят премина изцяло под диктовката на "канарчетата". Въпреки многото пропуски, през първото полувреме падна само един гол. Негов автор бе Владимир Байрев, който вкара с глава след корнер.
 
През втората част "жълто-черните" бяха малко по-активни в нападение и успяха да вкарат още три гола. Първо се разписа Площаков отблизо след разбъркване. Малко по-късно той изработи дузпа, която Стефан Костадинов реализира за 3:0. Крайният резултат бе оформен в 76-та минута. След пробив и остро центриране на Илиян Христов отдясно топката попадна в Караматев, който я насочи в долния ляв ъгъл на вратата.
 
Дебют за Ботев направи игралия за Байер (Леверкузен) - Атанас Курдов. Той се включи като резерва и имаше невероятен шанс да се разпише за отбора на Пловдив, но направи уникален пропуск почти сам срещу вратаря на гостите. За Димитровград добро впечатление направи Петър Станев-Царицата./БЛИЦ