Ботев (Пловдив) излезе на собствения си сайт с официална декларация, в която заплаши българските медии със съд, ако в тях се появяват фалшиви новини за „канарчетата“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Повод за на управата на гнева на „жълто-черните“ е днешна публикация във в. „Тема Спорт“, в която се твърди, че Антон Зингаревич няма да стане собственик на клуба, а ще бъде единствено спонсор.

ОФИЦИАЛНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ НА БОТЕВ (ПЛОВДИВ)
В днешния ден ТЕМА СПОРТ публикува статия с измислена информация, която беше преписана от няколко уебсайта, в която се посочва, че г-н Антон Зингаревич няма да придобие акциите на ПФК Ботев Пловдив и вместо това той ще действа като „спонсор“ на Клуба.

От Клуба бихме искали да отречем официално публикуваната новина и бихме искали да настояваме, както беше заявено от изпълнителния директор на Клуба Даниел Серехидо на пресконференцията миналата седмица, че завършването на сделката ще се направи през следващите дни.

Информацията, публикувана тази сутрин, е буквално измислена с неизвестна цел, определено несвързана с официалните източници на КЛУБА и показва абсолютна липса на професионализъм, етика и според нас е обида за професията на журналистите.

От Ботев не сме тук, за да отричаме фалшиви новини, но поради факта, че напоследък много от тях са публикувани и преписани от различни медии, правим това за последен път. Отсега нататък ПФК Ботев ще предприеме правни действия срещу авторите и издателите на тези фалшиви новини.