Играчите на Ботев (Пловдив) и феновете на отбора се завърнаха на стадион „Христо Ботев“ след малко повече от 9 години отсъствие. Това се случи само ден преди голямото градско дерби срещу Локомотив.

Повече от 3000 привърженици на „канарчетата“ бяха на трибуните и възпламениха бомбички и димки при появата на играчите от отбора на терена на намиращия се в довършителни строителни работи стадион.

Със своите песни и пиротехническо шоу феновете опитаха да нахъсат футболистите на Бруно Балтазар за утрешното дерби.

Припомняме, че стадион „Христо Ботев“, известен като „Колежа“, беше разрушен през 2014 г., за да бъде издигнато напълно ново съоръжение на неговото място. Отборът пък се премести да играе на клубната база в Коматево. Дълго време обаче строежът беше замразен, но вече е почни готов и се очаква съвсем скоро Ботев отново да домакинства на стадиона си.

Както е известно, заявеният срок за завършване на съоръжението е 31 март, за да може „Колежа“ да вземе лиценз до средата на месец април и двубоят между Ботев и Левски в последния уикенд на април да се проведе на стадион „Христо Ботев“.

„Чувството е неописуемо. Тези хора чакат това да се случи толкова години и то е съвсем близо. Чувствам се горд, че имам възможност да бъда тук и се надявам това да бъде началото на нещо много голямо. Всички от отбора нямат търпение да играят на този стадион. Всички в тима знаят за какво става въпрос и са много щастливи от факта, че ще имат шанса да играят тук“, заяви капитанът Виктор Генев.

снимка: Startphoto.bg