Нигерийски нападател е един от играчите, които ще започнат подготовка с „Ботев“ (Пловдив) на 7 януари. Става дума за 22-годишния Келвин Ебука Нвамора, информира „Тема Спорт“.

Нападателят е едно от новите имена, които се очаква да бъдат тествани от „канарчетата“ по време на зимната пауза. До момента нигериецът е играл предимно в Украйна, където е бил част от Орлайн (Донецк), Заря (Луганск), Рубин (Донецк) и Олимпик (Донецк). Играл е за тунизийския Табс и австрийския Капфенберг.

През лятото на 2014 г. Келвин Ебука Нвамора трябваше да премине тестове в ЦСКА, но заради неспокойната обстановка в Украйна по това време не успя да пристигне навреме в София, за да вземе участие в специално организирана заради него контрола. Пробите не се състояха и след една тренировка нигериецът си тръгна.

Треньорът на „Ботев“ (Пловдив) Николай Костов е добре запознат с качествата на футболистите, които играят в Украйна. Той е бивш наставник на друг тим от Донецк – Металург. Очаква се на първата тренировка на „канарчетата“ за 2016 г. да се появят четирима нови чужденци и няколко българи.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016