Ботев (Пловдив) надви Царско село с 5:0 в контролна среща, която се игра на комплекса в Коматево. Мартин Кавдански си вкара автогол в 39-ата минута, а Тодор Неделев вкара фамозен гол в началото на втората част. Две попадения на Реда Рабей (66’ и 69’) и едно на Маркиньос (82’) оформиха крайното 5:0.

Царско село стартира по-остро срещата, като в първите 2-3 минути се настани трайно в половината на Ботев, но така и не се стигна до по-опасно положение. 

В 7-ата минута Ботев успя да стигне до гол, който обаче бе отменен. Новото попълнение Мохамед Брахими бе изведен на стрелкова позиция сам срещу вратаря и успя да реализира. Страничният съдия обаче бе вдигнал флага си за засада и така попадението не бе зачетено.

В 22-ата минута Христов бе изведен сам срещу Аргилашки и след грешка на стража успя да реализира, но и това попадение бе отменено заради засада и така резултатът остана 0:0. 

Седем минути по-късно Тодор Неделев направи невероятна солова акция, след като успя да финтира един защитник на “царете”, да прекара топката между краката на втори и да излезе на стрелкова позиция, като отправи шут от границата на наказателното поле. Вратарят на Царско село обаче със сетни сили успя да избие в корнер.

В 39-ата минута “канарчетата” откриха резултата. Реда Рабей пусна хубаво подаване към Мохамед Брахими наляво, крилото напредна и отправи остро центриране по земя към Минков. Капитанът на Царско село Мартин Кавдански обаче скочи на шпагат, в опит да избие топката, но я вкара в собствената си врата.

В 55-ата минута обаче дойде и най-красивият момент от мача. Появилият се на терена Маркиньос изведе добре Неделев, който се оказа вдясно от вратата на противника. Това обаче не попречи на опитният халф да прехвърли вратаря на Царско село само с едно докосване и да прати топката в противоположния горен ляв ъгъл на вратата на столичани.

В 66-ата минута интригата сякаш вече приключи. Маркиньос напредна отдясно и опита нещо средно между удар и центриране към втора греда. Стражът на Царско село успя да докосне топката, но тя все пак стигна до краката на Реда Рабей, който на празнаврата не сбърка и вкара за 3:0.

Три минути по-късно натискът на “канарчетата” даде резултат и те вече водеха с 4:0. Неразбирателство в защитата на “царете” доведе до това Маркиньос да отнеме топката и да я подаде към Рабей, който отново на празна врата да не пропусне и да покачи още повече резултата.

В 82-ата минута Мертенс успя да навлезе остро в наказателното поле, да стигне до аутлинията и да подаде на открития Маркиньос. Бразилецът пое топката и с плътен изстрел от близка дистанция вкара за 5:0.