“Ботев” (Пловдив) записа минимална, но лека победа с 2:1 над Арда като гост в мач от 30 кръг на Югоизточната “В” група. Успехът обаче е достатъчен на "жълто-черните" за класирането им в "Б" група.
 
“Канарчетата” взеха инициативата още от самото начало на двубоя и Атанас Курдов откри резултата във втората минута, след като бе изведен сам срещу вратаря на домакините.
 
Четвърт час по-късно авансът на “Ботев” бе удвоен. Емил Аргиров се разписа с глава след центриране на Тодор Тимонов.
 
Въпреки надмощието си пловдивчани не успяха да отбележат нов гол. Курдов пропусна няколко положения, а далечните удари на Николай Манчев минаваха встрани от вратата на домакините.
 
Арда стигна до почетно попадение пет минути преди края. Жаров се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на “Ботев” и прати топката във вратата на Амбарцумян.

С този успех "канарчетата" събраха 88 точки и имат аванс от 24 точки пред Нефтохимик. До края на първенството има 8 кръга, но "Ботев" не може да бъде изместен от "шейховете" дори да загуби всичките си срещи, включително и директния мач в Пловдив. "Жълто-черните" имат гарантирана служебна победа с 3:0 над отказалия се Стамболово./БЛИЦ