Шампионът Лудогорец и носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) спорят тази вечер за Суперкупата на България. Двубоят е от 20:00 часа на стадион "Лазур". "Канарчетата" стигнаха до този сблъсък след като победиха именно шампионите. На 24 май Ботев ликува на "Васил Левски" след 2:1. Точни във вратата на "орлите" бяха Омар Косоко, трансфериран преди дни в Ал Фуджейра от ОАЕ, както и Антонио Вутов, който това лято се върна в родния си Левски. За Лудогорец точен бе Клаудиу Кешерю. 

Румънският голмайстор ще поведе атаката тази вечер в първата среща, в която "орлите" трябва да се справят без звездата си Джонатан Кафу. Бразилският нападател бе продаден за рекордните 7 милиона евро на Бордо и Георги Дерменджиев повече не може да разчита на него. Треньорът на шампионите обяви на пресконференцията вчера, че смята да даде почивна на някои от титулярите си, но това не значи, че "орлите" подценяват сблъсъка. След шестте шампионски титли, двете Купи (2012 и 2014 г.) и двете Суперкупи, клубът от Разград е амбициран да прибави още един трофей във витрината си. Освен това "орлите" имат да мъстят на Ботев за загубения финал през май. 

И двата тима вече навлязоха в игрови ритъм заради участието си в евротурнирите. За "канарчетата" то приключи с отпадането от Маритимо, а Лудогорец ще се включи в плейофите за Лига Европа, където го чака Судува от Литва. 

За съдия на спора за Суперкупата беше определен Станислав Тодоров.

Припомняме, че Лудогорец и Ботев вече играха веднъж за Суперкупата на България. През 2014 година разградчани, водени тогава от Стойчо Стоев, надделяха с 3:1 отново на "Лазур" и спечелиха отличието. 

Вероятни състави

Резултат с изображение за лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: Хорхе Броун, Сисиньо, Игор Пластун, Козмин Моци, Натанаел, Светослав Дяков, Абел Анисе, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Клаудиу Кешерю
Треньор: Георги Дерменджиев
 

Резултат с изображение
БОТЕВ (Пловдив): Иван Чворович, Цветомир Панов, Виктор Генев, Пламен Димов, Лазар Марин, Яя Меледже, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Крум Стоянов, Фернандо Виана
Треньор: Николай Киров


ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма