Ботев изигра впечатляващ мач и разби с 5:1 Левски (София) в Елитната юношеска група до 17 години. Срещата бе от програмата на петия кръг и бе изгледана от около 100 зрители.

В 21-ата минута Иван Василев изведе "канарчетата" напред в резултата с мощен удар от няколко метра. Десет минути по-късно Кристиан Добрев удвои. Радостта от попадението на "канарчетата" обаче бе твърде кратка и след по-малко от минута гостите върнаха едно попадение с красив удар от границата на наказателното поле. В 34-ата минута момчетата на Стефан Стоянов си върнаха двата гола аванс, след като Слави Шопов проби по десния фланг и пусна към Кристиан Добрев, който с премерен удар се разписа за 3:1.

В 37-ата минута ботевистите стигнаха и до четвърти гол. "Канарчетата" осъществиха великолепна комбинация в половината на "сините", след която Крис Добрев пусна пас над защитата към Димитър Тонев, който пое топката и с удар покрай вратаря вкара за 4:1. В заключителните секунди на първата част удар на Слави Шопов се отклони от напречната греда.

В средата на втората част Кристиан Добрев вкара третия си гол в мача, с което оформи и крайния резултат.