Новосформираният Ботев има бюджет от 1 425 000 лева, с които е готов да стартира от “Б” група. Това съобщи след заседание на Управителния съвет председателят Марин Бакалов. Късно вечерта акционери, хора от новото ръководство, фенове и бизнесмени се събраха, за да нищят бъдещето на един от най-великите български клубове.

Основна част от парите идват от софийски фирми, които ще бъдат спонсори. 300 000 лева ще внесат бизнесмените от сдружението.

“Говорим за бюджет, който ни е необходим за участие в "Б" група. Тези средства се събират от спонсори, реклами, продажба на билети, карти и други. До няколко дни ще пусна обява в два вестника за свикване на Общо събрание на клуба към 19 юни, на което ще предложим бюджета за обсъждане и гласуване", заяви Бакалов след заседанието.

"Чакаме решение на БФС по нашия казус. Смятам, че до 15 юни ще сме наясно от коя група ще започне участие представителния ни тим. Дотогава ще можем да обявим и старши треньора на отбора, с когото имаме принципна договорка", заяви още Бакалов.

Очаква се на Изпълкома на 3 юни ръководството на БФС да нищи случая с Ботев и да вземе решение от кое ниво на българския футбол ще започне представителния тим./БЛИЦ