Ботев (Пловдив) записа трети пореден мач без победа на контролите си в Турция. След пораженията с 1:3 от Висла (Краков) и с 0:2 от унгарския аматьорски Нийрегихаза, днес „канарчетата“ направиха 1:1 с Ягодина. Тимът е 14-и в сръбското първенство и се бори за оцеляване в елита.

Филип Филипов откри резултата за „жълто-черните“ в 37-ата минута, когато на далечната греда засече центриране на Рахави Кифуети отляво.

През първото полувреме вратарят на Ботев Виктор Голас имаше добри намеси, особено в края на частта при удар на Джорджевич. Стражът на Ягодина Татич парира удари на Неделев и Нелсън.

Второто полувреме започна с добра проява на Татич, който улови удар на Неделев. В 59-ата минута Душан Мартинович изравни за Ягодина. Четири минути след това удар на Кифуети беше избит от вратаря на сръбския тим в корнер.

До края на мача нямаше нови опасни положения и двата тима се разделиха при равен резултат. Следващата контрола на Ботев (Пловдив) е в понеделник, когато „канарчетата“ играят с Черноморец (Одеса).

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ (ПЛОВДИВ)
Виктор Голас (80-Валентин Галев), Кристиан Димитров (57-Радослав Терзиев), Лазар Марин, Филип Филипов, Тодор Неделев, Рахави Кифуети (88-Борис Тютюков), Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Серкан Юсеин, Мариян Огнянов, Грегъри Нелсън (44-Наско Милев)

   Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg