Част от футболистите в Ботев дадоха специална пресконференция, на която разкриха, че ако до края на тази седмица няма сделка за тима, всичките играчи ще разтрогнат с "жълто-черните". Максимилиано Брици, Марко ди Паоло, Емануеле Морини, Фабио Тинаци, Ален Карлет, Лука Бриньоли, Даниел Ола и Себастиан Флорес и Иван Караманов подчертаха, че имат желание да останат в тима, но при сегашната ситуация това би било невъзможно.

"Искаме да благодарим на града за гостоприемството през тези 4 месеца. Благодарим и на феновете, които ни следваха навсякъде. Ние работихме при недобри условия, справяхме се с необикновени обстоятелства, плащахме от джоба си. Молбите ни до Арбитражния съд са готови с помощта на Асоциацията на българските футболисти. Все пак се надяваме на бърза сделка", заяви Масимиално Брици.

"През цялото това време ние общо сме взели по 400 лева, българите - по 100 лева, и то не всички. Слуховете, които се пускаха по вестниците, че ползваме фалшиви кредитни карти са неверни. Картите са истински и имаше пари в тях. Имаме надежда, че ще стане сделка, но ние знаем това, което и вие знаете", каза Макс Брици.

"Наистина се надяваме на позитивни новини. Но ние сме професионалисти и държим да ни бъде платено", добави голмайсторът на "канарчетата" Емануеле Морини, цитиран от news4000.

"Всеки уважаващ себе си футболист ще пусне молба, ако не му плащат половин година", защити амбициите на италианците и Иван Караманов.

Преди пресконференцията играчите на Ботев имаха среща с координаторката на Асоциацията на българските футболисти Мила Христова. Молбите на чужденците вече са в адвокатите на асоциацията, те само чакат знак докуменитте да бъдат внесени в Арбитражния съд. Българските футболисти от Ботев тепърва започват да пишат своите молби за разтрогване на договорите. /БЛИЦ