Ботев (Враца) победи Академик (София) с 3:0 в последен мач от 11 кръг на Западната „Б” група и по този начин попречи на „студентите” да се върнат на първото място в класирането.

И трите гола в мача бяха реализирани от Румен Рангелов. Той се разписа в началото и в края на второто полувреме. Той откри в 47-ата минута, след това при контраатака и пас на Ивайло Данчев направи 2:0 в последната минута. В добавеното време той оформи своя хеттрик, след като с глава засече центриране отдясно.

Успехът на врачани бе заслужен, след като Ботев имаше по-чистите положения за гол. Играчите на Академик натиснаха в края на мача и дори претендираха за дузпа пет минути преди края. Натискът на столичани доведе до отварянето на пространства в защитата им, което доведе до второто и третото попадение във вратата им.

Победата качи новака в групата на шесто място в класирането с 16 точки. Заради по-добра голова разлика Ботев изпревари Рилски спортист. Академик остана втори с 23 точки, колкото има и лидерът Банско./БЛИЦ