“Ботев” (Враца) започва лека полека да се отърсва от синдрома на италианските собственици. След като се отлепиха от дъното на класирането, врачани са на път да започнат и чистка в тима. Първите двама, които ще изхвърчат от клуба са Робетро Флориано и Николас Селесте. Чуждестранните нападатели бяха доведени от италианците, които обаче преди месец си събраха багажа, оставяйки отбора на последното място в елита.

Тони Здравков възнамерява да освободи италианеца и уругваеца възможно най-скоро. До момента двамата не са убедили бившият треньор на Калиакра, че разполагат с нужните качества, за да играят в тима. Затова той иска да се отърве час по-скоро от тях, пише “Тема Спорт”.

Юношата на Интер Флориано и Селесте имаха много добри позиции при Джулиано Сондзони. След напускането на италианския специалист обаче не са помирисвали терен. В началото на сезона уругвайският нападател записа 4 мача без гол. Почти същото е положението и с Флориано, който има три изиграни срещи в “А” група и 0 попадения.

За да се разделят с тях обаче врачани почти сигурно ще платят неустойка, тъй като двамата имат договори до юни 2014 година.