Миналият през Парма вратар Фабио Вирджили пристигна на проби в “Ботев” (Вр). Уговорката на стражът е да тренира до края на седмицата, а след това треньорското ръководство ще реши дали да му предложи договор.

Стражът е юноша на Парма, като за кратко дори е част и от първия отбор. Той е играл и за всички юношески гарнитури на Италия. Кариерата му при мъжете обаче не потръгва. Не успява да се наложи в Парма и е продаден на нискоразредния Паганезе.

През миналата година 25-годишният вратар преминава в друг третодивизионен тим - Тернана. И там обаче не успява да се наложи в титулярния състав и за последната година е изиграл само 2 мача.

Именно това го е принудило да си потърси късмета в “Ботев”. Той вече проведе две тренировки във Враца, а треньорът на вратарите Илия Вълов е харесал видяното до момента. Все пак Вирджили ще изкара още няколко дни на проби, преди да му предложат договор.

Междувременно от спортно-техническият щаб на "Ботев" съобщиха, че вече е пристигнала жълтата карта на Роберто Флориани. Най-късно утре нападателят ще бъде картотекиран в БФС и се очаква да вземе участие в домакинския мач на врачани срещу Литекс.