„Ботев“ (Враца) едва ще събере 14 играчи за гостуването на новака в „Б” група Локомотив (Горна Оряховица). Врачани ще пътуват в деня на мача, който е в събота от 16:00 часа. Със сигурност за Горна Оряховица няма да тръгнат контузеният бранител Дарко Савич и оперираният нападател Жак Коен. Под въпрос са невъзстановените от травми Тихомир Найденов, Руслан Куанг и Румен Рангелов. На автобуса няма да се качат и наказаните след дербито в Мездра Георги Стоичков, Любослав Петров и Павел Петков.
 
„Ние от началото на сезона имаме подобни проблеми. Къса ни е резервната скамейка, нямаме достатъчно състезатели, но виждате, че момчетата играят със сърце. Разполагам с 12-13 човека, които използвам от първия кръг. Ще играем с толкова, колкото имаме. Аз знам, че като вляза в съблекалнята срещу мен са 18 мъжкари. Преди този мач сме притиснати до стената от наказания и контузии, но ще направим каквото можем, за да излезем с чест от ситуацията”, коментира Павлов пред „Конкурент“.
 
Локомотив (Горна Оряховица) е на втора позиция в класирането с актив от 19 точки. В последния си мач „железничарите” победиха с 4:3 като гости в Добруджа. „Ботев“ (Враца) е седми в класирането с 14 точки. В последния си двубой от първенството врачани победиха с 1:0 Локомотив (Мездра). Срещата завърши със сбиване между играчите, довело до наказанията на Георги Стоичков, Любослав Петров и Павел Петков.