Лидерът в Северозападната "В" група Чавдар (Бяла Слатина) победи втородивизионния Ботев (Враца) с 4:3 в най-стойностната си контрола през зимната подготовка.

Само за едно полувреме на терена в село Търнак, белослатинци вкараха три гола срещу един на врачаните. Точни бяха Евгени Систов, Ивайло Самарджиев и новото попълнение Владислав Василев, който пристигна от разпадналия се тим на Белите орли (Плевен).

През първата част Чавдар тотално владееше инициативата на терена и съвсем заслужено водеше в резултата. През второто полувреме силната игра на лидера в Северозападната "В" група продължи и се стигна до нов гол.

Малко след подновяването на играта Ирен Любенов, също дошъл от Белите орли, вкара за 4:1. В последните десет минути на срещата Ботев се съвзе и върна два бързи гола за крайното 4:3.

Дебют за Чавдар направиха общо трима играчи от Белите орли. Освен разписалите се в контролата Владислав Василев и Ирен Любенов, първа среща за белослатинци изигра и Кристиян Григоров, информира pfcchavdar.com. В тима от Бяла Слатина идва и вратарят Светльо Тошев, който е съотборник на Бойко Борисов във Витоша (Бистрица).

В четвъртък Чавдар ще срещне в контрола аматьорския тим на Спартак (Плевен). /БЛИЦ