Ботев (Враца) започна подготовка за пролетния полусезон на Втора лига с група от 30 играчи. Председателят на управителния съвет на клуба и кмет на Враца Калин Каменов увери, че хората от екипа му не са фаталисти. Коментарът беше направен във връзка с началото на зимната подготовка на петък 13-и.

"Започваме без притеснения. Имаме нови хора в отбора, но се надяваме, че това е за добре. Клубът е обезпечен и без проблеми ще продължи във футболното първенство. Година по-късно сме погасили 1/3 от дълговете и вече сме върнали 300 000 лева. Успяваме да погасяваме и други стари задължения, но непрекъснато изникват нови“, коментира Каменов.

Кметът увери, че старши-треньорът Сашо Ангелов има пълното му доверие, а целта пред отбора е попадане сред първите шест отбора в крайното класиране. Каменов добави, че в представителния отбор ще бъдат интегрирани 9 играчи от ДЮШ на клуба.

Преди първото занимание старши-треньорът Сашо Ангелов представи хората от своя щаб. Негови помощници ще са Илиян Василев, който ще тренира вратарите и Ивайло Димитров. Досегашният наставник на вратарите Христо Митов ще нахлузи отново ръкавиците и ще играе за врачани.

"Имаме нови момчета, но това не означава, че те остават. Футболистите имат 40 дни на разположение да ми докажат, че заслужават да играят с екипа на Ботев. Земята ще обърна, но този отбор ще играе така, както аз искам – а то е винаги за победа“, закани се Ангелов.

На проби в Ботев (Враца) са Иво Харизанов и Мариян Иванов от Локомотив (Горна Оряховица), Спас Георгиев (Данав), Иван Иванов (Монтана), завръщащите се в отбора Цветан Варсанов и Милен Василев и Николай Маринов, Светльо Диков (Верея). За първото занимание по екипи излязоха юношите Николай Михайлов, Цветослав Ненков, Виктор Василев, Анди Краев, Георги Кузовски, Георги Влайчовски, Иван Ерменков и Минко Ластарджиев.

Ботев ще проведе подготовката си на 3 етапа. До 22 януари тимът ще се готви в домашни условия, като през това време ще изиграе 2 контроли – за 18 януари не е определен противник и на 21 януари със Сливнишки герой.

Между 23 януари и 4 февруари отборът ще е на лагер в Сандански, където има проверки със столичния Локомотив на 28 януари, Беласица (Петрич) на 1 февруари и Спартак (Плевен) на 4-и.

Между 5 и 25 февруари врачани ще тренират отново вкъщи, като са предвидени още 3 проверки - със Струмска слава (Радомир) на 9 февруари, Ботев (Ихтиман) на 11 февруари и Кариана (Ерден) на 18-и.

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА