Елитният “Ботев” (Враца) е на път да се побратими с испанския Кадис. Хора от ръководството на клуба и кметът на Враца инж. Николай Иванов заминават в четвъртък за Испания, където ще сключат договор за сътрудничество с третодивизионния клуб.
 
Пътуването до Кадис е връщане на визитата на испанците, които бяха във Враца преди две седмици. В делегацията освен кметът на града са включени спортно-техническия директор на “Ботев” Валентин Станчев и отговорника по търговските и финансовите въпроси Юлиян Петров.
 
"Финансовата група, която управлява футболния клуб Кадис, участва и в управлението на футболни клубове на по-високо ниво. Затова в програмата на посещението са включени среща с ръководството на Валенсия и посещение на спортната база и школата на Леванте. От събота до понеделник ще бъдем на посещение в град Кадис, където ще се запознаем с управлението на футболния клуб, ще разгледаме техните спортни бази и ще подпишем споразумение за сътрудничество”, заяви инж. Николай Иванов.
 
“Споразумението ще включва обмен на методики и практики на управление, финансиране и спортно-техническа работа на детско-юношеските школи и представителния тим, и разбира се обмяна на футболисти", допълни кметът на Враца.