Новакът в “А” група Видима-Раковски загуби с 1:3 от Ботев (Враца) в първата си контролна среща от подготвителния период, пише официалният сайт на тима от Севлиево.
 
Спортно-техническият щаб на клуба използва мача за да пресее дошлите на проби футболисти. Голяма част от новодошлите бяха освободени веднага след края на мача. Футболистите от миналогодишния състав, бяха запазени за мача с Интер (Баку), който е в сряда от 17:00 часа в Правец.
 
Контролата пропусна бившият защитник на ЦСКА Александър Бранеков, който от вчера тренира с отбора, както и контузеният Атанас Въргов. От дошлите на проби с Видима-Раковски ще продължат да се готвятКирил Михайлов, Добри Добрев и Петър Трифонов.
 
Срещу Ботев (Враца) през първото полувреме играха определено по-стойностните нови футболисти, сред които и сигурните нови попълнения – Самет Ашимов, Анатоли Тодоров, Николай Владинов, Николай Цветков и Цветомир Панов.
 
На почивката резултатът беше 0:0, но през второто полувреме, експерименталният състав за Видима-Раковски срещна големи трудности и повечето от футболистите не показаха, че имат качества да играят в тим от “А” група.
 
Груба грешка в отбрана, позволи на Райков да открие резултата за Ботев в 51-та минута. Шест минути по-късно Манолов удвои, а в 70-та минута Валериев направи резултата класически. Пет минути преди края Караиванов вкара почетния гол за Видима-Раковски./БЛИЦ