Ботев (Враца) взе реванш от Черноморец (Балчик), след като победи лидера в Североизточната "В" група с 2:1 в контролна футболна среща, играна край морето. Само преди седмица врачани отстъпиха с 1:4 от същия противник в предварителната група на турнира "Балчик къп".

Преди почивката съперниците не успяха да си отбележат гол, но в началото на второто полувреме Венци Иванов откри резултата за врачани. Дилян Димитров удвои преднината на Ботев, а Черноморец стигна до почетното попадение в заключителните минути.

"Доволен съм от представянето на всички играчи, които взеха участие в мача. Показахме, че загубата от същия противник на „Балчик къп“ е била случайна. Повече се радвам на това, че проведохме пълноценна подготовка. Предоставените ни условия за работа от клубното ръководство бяха отлични, а за 12-13 дни край морето изиграхме 5 контроли", заяви треньорът на тима Николай Тодоров-Кайзера.

Днес Ботев се прибира във Враца, след което Кайзера ще пусне своите футболисти за тридневна почивка. Следващото занимание на отбора ще е в понеделник (22 февруари). До началото на пролетния полусезон в Северозападната "В" група врачани ще изиграят още една проверка. В плановете на Николай Тодоров влиза мач срещу Локомотив (София) на стадиона във Враца.